På fredagen sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att avtalet om en 60 dagar lång vapenvila i utbyte mot tio levande gisslan ”kan vara klart snart”.
Men enligt palestinska tjänstemän som BBC har pratat med håller de indirekta samtalen mellan Israel och terrorstämplade Hamas i Qatar tvärtom på att bryta samman.
Djupt oeniga enligt källor
Enligt uppgifter till det brittiska mediebolaget är de båda sidorna djupt oeniga i flera frågor, bland annat omfattningen av det israeliska tillbakadragandet i Gaza och hur biståndet ska delas ut i området.
– Hamas vill att FN ska tillåtas återuppta sitt biståndsarbete medan Israel kräver att biståndsorganisationen GHF, som är uppbyggd av USA och Israel och som är mycket kritiserad, ska fortsätta som i dag, säger Ulf Mattmar.
”Hänger på en skör tråd”
Nästan 800 personer har sedan i slutet på maj dödats medan de försökt få tag på mat, varav 615 personer i samband med matutdelning av organisationen Gaza Humanitarian Foundation, enligt FN:s människorättsorgan OHCHR.
Den israeliska militären har inte kommenterat de senaste attackerna, men uppger att deras soldater deltar i en insats för att avveckla ”terrorinfrastruktur” och beslagta vapen och militär utrustning.
Den palestinska sidan vill nu att USA sätter press på Israel för att få till stånd en överenskommelse mellan parterna.
”Den här processen hänger på en skör tråd. Om inget förändras dramatiskt och snabbt kan vi vara på väg mot ett sammanbrott”, säger en medlare till BBC.